Oivalla Luovasti

Oivallusten tuottajat

Luottamuksesta kiittää ja tiiminne haltuun ottaa moniosaajat, jotka taitavat sekä tiimien ryhmäyttäymisen että luovuuden salat. Eli pelko pois! Emme pure emmekä hauku vaan kannustamme ja luotsaamme.

Laura

Tutkinnot minulta löytyy taide- ja sosiaalipuolelta. Yrittäjyyttä on jo yli vuosikymmen takana. Olen päässyt kokeilemaan monipuolisesti erilaisia mukavia työtehtäviä ja nyt alkaa tuntua siltä, että olen löytänyt oman paikkani. On ihanaa kehitellä uutta ja päästä yhdistämään osaamistani eri aloilta.

Pinjan kanssa olemme aikoinamme olleet kollegoina ja nyt rakennamme uutta yhdessä. Olemme kumpikin kulkeneet erilaiset polut urakehityksen kannalta ja nyt pääsemme yhdistämään oppimamme parhaat palat ja hyötymään kummankin osaamisesta. 

Yritän löytää kaikesta jotain positiivista ja uskon siihen, että asiat loksahtavat paikoilleen, kunhan asialle antaa aikaa ja keskittyy. Se miten asioihin suhtautuu, on pitkälti omasta päätöksestä kiinni ja itseään voi halutessaan työstää läpi elämän. Yritän ottaa asiat asioina ja hymyssä suin, se että kulkee otsa rypyssä ei tee ihmisestä vakavammin otettavaa tai muodollisesti pätevämpää. 

Pinja

Minulla on pää pilvissä ja jalat maassa. Tämä on näkynyt sekä opinnoissa että urapolulla. Plakkarissa on opinnot niin taideteolliselta kuin liiketoiminnan kehittämisen puolelta. Työtehtävät ovat liikkuneet hyvin laajasti näiden kahden alan välillä tai niitä yhdistäen. Lisäksi olen lukenut psykologian perus- ja aineopinnot ja ratkaisukeskeiseksi kuvataideterapiaohjaajaksi. Omimmillani olen, kun pääsen kehittämään ja toteuttamaan jotain uutta ja erilaista.

Sen takia olen iloinen, että Lauraa jäi yhtä lailla positiivisella tavalla kaivamaan se eräs ilmaan heitetty idea yhteisellä kävelylenkillä. Lauran kanssa meitä yhdistää (työ)ystävyyden lisäksi kiinnostus taiteeseen, hyvinvointiin ja luontoon.

Ratkaisukeskeisyys ja laatikon ulkopuolelta -ajattelu ovat itselle sisäsyntyisiä. Yleensä vaikeiden pulmien kohdalla aivot alkavat saman tien raksuttamaan. Olen jo innoissani hakemassa ratkaisua siinä vaiheessa, kun muut näkevät vain ongelmia ja esteitä. Olen huomannut sen olleen itselle monelle tavalla siunaus ja mahdollistanut monta onnistumista myös koko tiimin hyväksi. Ilokseni viimeaikaiset tutkimukset ovat todistaneet tällaisen positiivisuuden ja avoimuuden myös haastaviin asioihin vahvistavan resilienssiä, mielen joustavuutta, jota nykyisessä maailman myllerryksessä tarvitaan. 

Niin ja jos ratkaisua ei heti löydy, otan pensselit esiin tai lähden kävelylle. Tässä kohtaa suutarin lapsella on kengät.