Takaisin toimistolle

Takaisin toimistolle

Nytkö se vihdoin tapahtuu?! Onko edessä todella vihdoin paluu etätöistä toimistoille?! Olimme jo kirjoittamassa aiheesta syksyllä, mutta hieman empien jätimme sen tekemättä. Halusimme uskoa positiiviseen, mutta niin se vain kääntyi lopulta positiivisiin koronatartunatulvaan. Nyt päätimme olla luottavaisin mielen ja julkaista tämän blogin.

Etätyö herättää ihmisissä monia eri tuntemuksia ja hyvä niin. Olemme erilaisia. Toisille se on ollut kuin taivas. Saa tehdä asioita omassa rauhassa ketään häiritsemättä ja aikaa on säästynyt työmatkoista. Toiset taas ovat kärvistelleet yksin yksiössä ilman jokapäiväistä kontaktia. Seurannälkä on kasvanut jättimäiseksi. Saati sitten ideoinnin pallottelu, omien ajatusten haastaminen ja luovat jutusteluhetket, jotka ovat lähes kokonaan kadonneet. Toisilla videokokous on seurannut toinen toistaan ja ruudun tuijottaminen alkaa jo pistää koko hermoston tiukille.

Moni ei koskaan etätyötä päässyt tekemään, vaikka olisi ehkä halunnut. Paluu normaaliin tulee joka tapauksessa olemaan jotain muuta, mitä se oli kaksi vuotta sitten. Moni asia on muuttunut, toivon mukaan parempaan. Luottamus on kasvanut työntekijöihin. Kyllä he sittenkin ihan ahkerasti töitä tekevät myös etänä. Moni yritys on vihdoin ja viimein ottanut sen paljon puhutun digiloikan tai jopa kolmiloikan. Muutos voi myös jännittää, pelottaa tai se voi herättää innostusta. Päästään miettimään uusia pelisääntöjä, käytäntöjä ja tapaa toimia. Parhaimmillaan nyt voidaan hyödyntää parhaat puolet kummastakin. Monen ratkaisu onkin hybiridityö.

Haastammekin tiimisi miettimään sitä, miltä juuri teidän unelmien työpäivä näyttää. Antakaa mielikuvistuksen lentää. Mitä kaikkea se voikaan pitää sisällään? Mitä se ei ainakaan sisällä? Miten toimitte yhdessä ja miten työskentelette yksin? Onko sellaisia ihania rutiineja, joita haluatte jatkaa entä sellaisia, jotka haluatte heittää romukoppaan. Voit vaikka piirtää unelmien työpäivästä sarjakuvan.

Jos uuden normaalin löytäminen, toimintatapojen haastaminen tai mikä vaan muu asia tuntuu kuitenkin haastavalta, autamme mielellämme teidät alkuun! Työkalupakistamme löytyy siveltimen ja vasaran lisäksi monen monta hyvää harjoitetta, joilla saadaan ajatukset sopivasti laukalle ja sitten teoksen muotoon. Voit tilata valmiin setin pienelle tiimille tai isommalle tiimille. Tai sitten räätälöimme työyhteisöllesi toiveittesi mukaisen kokonaisuuden. Laita vaan tärkeimmät speksit yhteydenottolomakkeen kautta tulemaan!